De ce să faci hirudoterapie/tratament cu lipitori?

Publicat pe: aprilie 18, 2017

Tratamentul cu lipitori sau hirudoterapia e o metodă complimentară încercată de foarte multe secole în practica medicilor de orice specialitate și recunoscută ca fiind foarte eficientă și de succes în vindecarea și prevenirea a numeroase boli.

Majoritatea o tratăm(hirudoterapia) cu foarte mult scepticizm din simplu motiv că pare mult prea banală în raport cu

medicina “clasică” și evoluția ei tehnologică. De ce ai apela la un "vierme" când ai atîtea opțiuni?! Foarte la subiect sînt vorbele celebrei Mariei Curie "Nu trebuie să iți fie frică de nimica în viață. Trebuie doar să înțelegi."

În primul rînd, hirudoterapia trebuie aplicată fiindcă e mult mai ieftină decît majoritatea tratamentelor clasice (facînd-o accesibila oricui) și fiindcă funcționează și nu afectează corpul sau alte organe în procesul de tratare a unei patologii sau afecțiuni specifice. Și în al doilea rînd iată numai o listă scurtă a afecțiunilor în cazul cărora este indicată hirudoterapia:

Chiar și în cele mai complicate cazuri, atunci cînd bolnavul nu mai poate evita intervenția chirurgicală, hirudoterapia poate învinge boala (varice, hemoroizi, tromboflebita, hernii de disc*).

hirudoterapia 2Aplicată, lipitoarea atunci cînd mușcă introduce în organismul nostru peste 150 de enzime și substanțe cu rol benefic. De primă importanță este hirudina - cel mai important anticuagulant cunoscut la ora actuală în medicină, avînd un efect terapeutic mai puternic decît orice alternativă farmaceutică sintetizată artificial. De exemplu, anticoagulantele administrate în cazuri de aplicare ghips pentru fracturi, au un efect de până la 4-6 ore, pe când hirudina administrată de lipitoare are acțiune până la 72 de ore.

Lipitorile vii mai conțin și acid hialuronic natural, plus nu trebuie neglijat factorul reflexogen, din momentul în care lipitoarea face incizia. De regulă lipitorile se aplică pe punctele cunoscute în acupunctură(dar nu este o regulă fixă) și astfel se deblochează meridianele energetice, efectul curativ fiind mai amplificat .

De asemenea o descoperire mai recentă dovedește faptul că lipitorile generează un ultrasunet biologic intermitent (de la 40hz la 250 de megahertzi) astfel că aceste vibrații restabilesc cîmpul energetic, inclusiv culorile aurei.

Lipitorile au și o puternică acțiune antibacteriană. Nici în prezent nu se știe de ce și cum locul inciziei rămâne steril timp de aproximativ 48 ore.

leach on faceNu trebuie omisă și eficiența tratamentelor cu lipitori în cosmetologie. Aplicarea directă pe suprafețele afectate cît și a cremelor care conțin extract din lipitori îmbunătățește circulația sîngelui și fluxului limfatic, normalizează metabolizmul prevenind îmbătrînirea pielii, asigură hidratare de lungă durată, revitalizează și regenerează la nivel celular.

Astea sunt doar câteva efecte pozitive a tratamentului cu lipitori medicinale. Vom vorbi mai pe larg în articole viitoare venind cu exemple concrete și informații mai aprofundate. Între timp, dacă doriți/aveți nevoie de tratament, puteti consulta pagina cu specialiști în hirudoterapie: click aici.

{loadmodule mod_virtuemart_product,VM - Featured products}

Distribuie acest articol pe:
lipitori medicinale
lipitori@lipitori.ro
cartphone-handsetbubble
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram