5 Pasi pentru intarirea sistemului imunitar

Publicat pe: aprilie 9, 2020

Bună,

În lumina evenimentelor din ultima perioadă, ne-am gândit să venim în ajutorul vostru cu niște sfaturi pentru întărirea sistemului imunitar pentru a depăși aceasta pandemie cu bine.

Ce este imunitatea?

Imunitatea reprezintă totalitatea mecanismelor de apărare ale organismului împotriva agenților patogeni ( virusuri, bacterii, paraziți ) sau mai simplu spus, capacitatea organismului de a lupta împotriva bacteriilor și virusurilor astfel încât să se mențină sănătos și de a face diferența între celulele proprii și cele străine. Acum că știm ce este imunitate și cât de importantă este ea pentru organism venim cu niște recomandări pentru întărirea ei.

5 lucruri pe care le poți face pentru întărirea imunității:

1. Alimentația

O vorbă din popor spune „ Suntem ceea ce mâncăm”, ce înseamnă asta: Dacă privim corpul ca pe o mașina de curse, ca să funcționeze la un nivel cât mai ridicat are nevoie de cele mai bune piese, cea  mai bună benzina  etc, la fel și corpul nostru, dacă dorim să fim sănătoși, să avem energie pe toată durata zilei trebuie să avem grijă ce mâncăm.

E bine să avem ore regulate de masă și  fără gustări dese între, să dăm timp corpului să digere ce a consumat pentru a transforma alimentele în energie. Nu mai mânca nimic după ora 19.00 și niciodată înainte de culcare, asta dacă dorești sa ai un somn odihnitor.

Evită FAST FOOD-ul și JUNK FOOD-ul, prăjelile de orice fel, zahărul  și toate băuturile carbogazoase precum sucurile și băuturile energizante.Recomandăm un pahar de   apă cu suc de  lămâie ( plus o linguriță de miere).Nu uita sa bei apa, doza zilnica  recomandată  minim 2L de apa pe zi.

Cel mai important, nu sari peste micul dejun, cea mai importanta masa a zilei, care îți dă energia necesară să treci peste zi cu bine. 

Proverb: „ Mănâncă la micul dejun ca un rege, la prânz ca un prinț și seara ca un cerșetor”

2. Meditație

Din păcate STRESUL a devenit o constantă în viața noastră, fie ca e vorba de stresul la locul de muncă sau familie/prieteni, trafic sau în situația actuală stresul COVID 19, trebuie să știm că această presiune copleșitoare numita stres are niște efecte devastatoare asupra sănătății noastre și slăbește sistemul imunitar. Recomandăm între 15 – 30 min de meditație pe zi pentru a reduce nivelul de stres

Avicenna  (filosof, scriitor, medic, cercetător) a făcut un experiment :

        Într-o cuşcă s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică. Oamenii de știință spun că atunci când ne e frică, organismul nu se mai secretă chimia necesară şi celula moare. Și dacă frica este mare, atunci mor toate celulele corpului.

3. Sport

Beneficiile sportului în viața noastră este deja foarte cunoscut și nu o sa mai intru în detalii.

 Chiar și în autoizolare putem face mișcare și exerciții fizice menite să crească pulsul și circulația sângelui în corp, astfel întărind sistemul imunitar.

Recomandăm între 15-30 minute de activitate fizică pe zi.

4. Super Foods

Din punct de vedere al nutriției nu exista termenul de  Super Foods dar unele alimente sunt mai bogate în vitamine/nutrienți care  ajută corpul să-și întărească imunitatea.

Acestea sunt doar câteva:

  • Usturoiul
  • Fructele de pădure ( zmeură, afine, mure )
  • Ghimbir
  • Curcumă
  • Avocado
  • Cartof dulce
  • Alge
  • Nuci și Semințe
  • Hrișcă

5. HirudoTerapia

    Beneficiile tratamentului cu lipitori medicinale sunt multe și variază de la boala varicoasă la AVC, dar azi o sa vă spun despre beneficiile pe care această terapie o are asupra imunității.

Lipitorile extrag o cantitate mică de sânge per ședință (450 ml la 10 ședințe) astfel schimbăm sângele și îmbunătățim oxigenarea țesutului și a sângelui.

Fluidizează sângele și mărește debitul de sânge care ajunge mai ușor în celule și țesut.

Crește numărul de limfocite (celulă a sist. imunitar responsabilă cu reacțiile de apărare ale organismului față de substanțele pe care le consideră străine)

Sporește formarea de Anticorpii (este o componentă proteică a sist. imunitar care circulă în sânge, recunoaște substanțele străine precum bacteriile și virusurile și le neutralizează)

Aplicarea lipitorilor îmbunătățește DIAPEDEZA ( fenomenul de migrare a leucocitelor în afara vaselor închise de sânge pentru a lupta cu microbii).

Cel mai important lucru pentru menținerea organismul sănătos este igiena. Nu uitați să vă spălați pe mâini ori de câte ori este nevoie  și să vă dezinfectați suprafețele pe care le atingeți cel mai des.

Dacă dorești să te consulți cu un specialist apasă butonul de mai jos!

Distribuie acest articol pe:
lipitori medicinale
lipitori@lipitori.ro
cartphone-handsetbubble
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram