pixel

Tensiunea arteriala mare reglata cu lipitori medicinale

Publicat pe: iunie 13, 2023
Tensiunea arteriala mare reglata cu lipitori medicinale 1

  Tensiunea arteriala, afectiunea cu care un numar din ce în ce mare de oameni se confruntă .
Află cum lipitorile medicinale au capacitatea curativă și naturală de a remedia această boală a inimii.
Dacă această afecțiune odată identificată este lăsată netratată, poate cauza afecțiuni grave în corp, unele fără cale de întoarcere. Printre cele mai grave se numără: infarctul, accident vascular cerebral, pierderea vederii, boli ale rinichilor. Haideți să aflăm în cele ce urmează cum apare această boală, care sunt tratamentele și care este implicația hirudoterapiei în această poveste.

Cauze: tensiune arterială mare

Ne dorim să fim cât mai expliciți și să trecem în revistă cauzele acestei afecțiuni. Inima este un mușchi puternic, capabil să pompeze sângele în tot corpul. Sângele cu un nivel scăzut de oxigen este trimis la plămâni, unde va primi doza necesară. Apoi, inima îl va pompa sânge în fiecare parte a organismului pentru a alimenta muschii și celulele. Cum apare hipertensiunea? Această afecțiune este întâlnită când în mod constant pereții arteriali primesc o presiune ridicată a sângelui.

Ce determină apariția acestei boli?

În principal tensiunea arterială ridicată are 2 cauze majore: primară și secundară - dată de o altă afecțiune. Deși cauzele nu sunt clare pentru prima categorie, câțiva factori pot fi declașantori siguri ai acesteia:

 1. Vârsta - filtrarea sângelui este deficitară, rinichii sunt mai afectați, iar organismul va reacționa și va arunca în fluxul sangvin diverse substanțe, ceea ce va determina o creștere a presiunii sângelui.
 2. Ereditar - Dacă sunt în familie cazuri de hipertensiune, șansele de a o dezvolta sunt mai ridicate.
 3. Obezitate și greutate ridicată - sunt mai predispuși să dezvolte acestă afecțiune.
 4. Anxietate, stres, stil de viață sedentar
 5. Fumatul - determină îngustarea vaselor de sânge, ceea ce determină tensiunea. Se reduce cantitatea de oxigen din sânge, deci inima trebuie să lucreze mai mult și să pompeze mai repede sângele pentru a compensa lipsa.
 6. Consumul în exces de alcool, dietă bogată în grăsimi și sare, diabetul, psoriasis, sarcina.

Cum acționează lipitorile medicinale la nivelul inimii ?

De cele mai multe ori medicii prescriu pacienților medicamente anti-hipertensive, care pot ține în frâu această boală, dar nu o tratează. Putem reduce treptat tensiunea arterială mare? Categoric și astfel scăpăm și de eventuale efecte adverse ale medicației.
Hirudoterapia este forța ce antrenează tot sistemul cardio-vascular și fluidizează fluxul sangvin, acțiune ce reduce considerabil tensiunea arterială.
Când lipitoarea mușcă în punctele cheie, sub ghidarea atentă a terapeutului, introduce în organism peste 150 de substanțe active cu rol reparator și vindecător.

Lipitorile medicinale acționează în același timp și prin:

 1. Oxigenarea țesuturilor
 2. Lichidarea unor potențiali trombi
 3. Modificarea structurii sangvine

  De reținut! 
  Pacientul nu trebuie să reducă total medicația anti-hipertensivă, ci din moment ce se văd semnele clare de vindecare, împreună cu medicul cardiolog se va reduce din medicamente, către eliminarea totală a acestora.

Unde mi se vor aplica lipitorile medicinale pentru tensiune arterială mare?

 1. În regiunea rinichilor
 2. În zona cervicală – mai aproape de trunchiul rahidian
 3. În zona ficatului

În culisele acțiunii lipitorilor medicinale în cazul hipertensiunii
     Peste 150 de substanțe bioactive sunt introduse direct în corp prin saliva dată de lipitoare. Printre acestea se numără hirudina, un agent anticoagulant foarte eficace.  Calinul este și el esențial, deoarece inhibă coagularea sângelui prin blocarea legăturii dintre factorul Von Willebrand și colagen, inhibă agregările plachetare mediate de colagen. Substanța  care dizolvă cheagurile sanguine fibrinice și inhibă formarea trombului este destabilaza. Hirudo medicinalis au în componența salivei un inhibitor al factorului Xa, iar acest compus restrânge efectul de coagulare al factorului Xa de coagulare.

      Un alt compus al compusului organic este hialuronidază care mărește vâscozitatea fluidului interstițial. Pentru efectul vasodilatator, are acetilcolină și substanțe asemănătoare histaminei, precum și inhibitori ai carboxipeptidazei A. Cu ajutorul acestor substanțe lucrăm împreună cu inima ta pentru a scădea vâscozitatea sângelui, făcând consistența acestuia mai subțire pentru a obține un flux sanguin mai bun.

        Cred că știai că sângele care are o consistență groasă te poate face victima cheagurilor de sânge, cât  și a creșterii tensiunii arteriale.  Cât de periculoase sunt aceste cheaguri? Ia în vedere că acestea se pot deplasa în diferite părți ale corpului și pot bloca un vas sanguin, care ar putea provoca un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Sângele gros prezintă riscul ca extremitățile distale, în special vârfurile degetelor și degetelor de la picioare, să nu primească sânge oxigenat adecvat și substanțele nutritive de care au nevoie.

În concluzie, componenta anticoagulantă din saliva lipitorilor medicinale este esențială pentru că determină subțierea sângelui și lucrează pentru a inhiba coagularea plachetară.

 

Dorești să afli informații despre o afecțiune anume? Ne poți contacta la: 0727.641.920

Cumpărați hirudo medicinalis autorizate, aici: https://lipitori.ro/cumpara-lipitori   sau la 0727.641.920

Citește aici despre experienta de peste 35 de ani a specialistului nostru, cu studii medicale: www.seremet.ro

Ghid orientativ de tratament cu lipitori medicinale + exemplu de tratament

5 Pasi pentru intarirea sistemului imunitar

Lipitori de vanzare in Bucuresti

cartphone-handsetbubble
0
  0
  Coșul Tău
  Coșul tău este golÎnpoi la magazin
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram