Varice: Tratament cu lipitori pentru boala varicoasă

Publicat pe: iulie 18, 2023
Varice: Tratament cu lipitori pentru boala varicoasă 1

Varicele nu iartă nici femeile, nici bărbații, fiind afectați în egală măsură. Venele varicoase sunt mai largi, vizibile la nivelul pielii, de obicei pe coapse sau gambe. Responsabile de acest tablou neplăcut sunt valvele defecte de la nivelul vaselor de sânge, ce dau o circulație venoasă deficitară.
    Ce determină apariția acestei anormalități venoase, care sunt complicațiile și cum se vindecă pacienții cu tratament lipitori pentru varice.

Cum apar varicele și care-i tratamentul cu lipitori?
Simplu la o primă vedere, dar complicat în practică, varicele sunt declanșate de slăbirea peretelui venos (insuficiență venoasă) și valvele ce nu funcționează la parametri optimi. Pe fondul unui sistem de sănătate înghițit de terapii invazive, creme cu efect miraculos, reclame înșelătoare, hirudoterapia pentru varice a rămas pe același loc fruntaș, tocmai datorită acțiunii rapide. Lipitorile medicinale repară venele afectate, se va revasculariza zona afectată, iar vena dilatată sau în curs de dilatare poate fi salvată.

    În adâncimea bolii varicoase

 1. Apariția varicelor: o valvă a venei safene interne sau externe nu se închide corect și se formează un reflux a sângelui. Așa se încarcă peste limite venele superficiale și se dilată.
 2. Simptome:
 1. amorțeală, înțepături, furnicături, crampe și senzație de picioare grele
 2. apariția unor coloane venoase dilatate
 3. senzație de mâncărime
 4. sensibilitatea pielii
 5. piele uscată, cu aspect de coajă
 6. inflamarea pulpei piciorului
 7. sângerări locale - ulcer varicos
 8. dureri

     3.Complicații:  sângerare, dermatită de stază, tromboflebita varicoasă, ulcer varicos, insuficiență cronică venoasă, embolia pulmonară.
    Tratamentul cu lipitori are rezultate complete când vena nu e dilatată. Dacă s-a ajuns în stadiul de dilatare venoasă, atunci lipitorile nu pot reface vena total, dar pacientul va scăpa de dureri și neplăcerile aduse de afecțiune.
   Prin aplicarea lipitorilor, venele aflate în curs de dilatare își revin treptat, fapt datorat în principal micșorării presiunii sangvine la nivelul acestora, ca și fluidizării active, hirudina fiind cu mult mai eficientă în comparație cu anti-coagulantele obișnuite. Un procent mare de români se confruntă cu varice, dezvoltate din cauză genetică, ca urmare a activităților cotidiene, secundară sau din pricina sedetarismului.

       Stimularea producției de celule stem

Hirudoterapia crește numărul de celule stem în zona gambelor și coapselor afectate de varice și se întărește rezistența pereților din zona venelor dilatate.  Celulele stem au capacitatea să se transforme într-o mare diversitate de celule cu funcții diferite pentru o funcționare exemplară a corpului. În momentul în care celula stem se divide, celulele rezultate pot fi tot celule stem sau pot fi un alt tip de celule, celule specializate (hepatice, nervoase, epiteliale, musculare, etc.) 

În concluzie, lipitorile medicinale introduc în organism peste 150 de enzime care stimulează producția naturală de celule stem, care ne vindecă din interior.

 Aplicare: Tratamentul cu lipitori pentru varice

   Hirudoterapia se recomandă în orice stadiu de afecțiune varicoasă: stadiul 1 (fără simptome), stadiul 2 (vene vizibil inflamate), stadiul 3 (deteriorarea venei), stadiul 4 (dureri puternice).  Deși în primul stadiul medicii recomandă tratamentul estetic prin uscarea cu laserul, hirudoterapia are 100% șanse de refacere a micro-circulației și vindecarea venelor.
   Înainte de a începe tratamentul este nevoie de o radiografie a locului afectat de varice sau tromboză, pentru ca terapeutul să identifice zone cu un posibil tromb. Lipitorile sunt atrase instinctiv de zonele cu pulsații mai mari, de multe ori semn al inflamării, blocajului venos.

     Efect de ultrasunete: lipitorile emit ultrasunete în interiorul unui cerc local de 10 cm, fapt ce mărește gradul de vindecare.

 Cum evităm apariția varicelor?

 •  Sport, sport și iar mișcare, te-ai prins, da. Nu uităm să stimulăm circulația, oxigenarea, menținerea musculaturii
 • Ai grijă de circulația la nivelul picioarelor
 • Nu te îmbrăca cu haine strâmte, una ca nici nu e prea estetic, alta e că poți bloca circulația sângelui
 • Ai grijă ca greutatea ta să nu joace ping-pong, acum 5 kg în plus, acum 5 în minus
 • Consumă cel puțin 2 l de apă pe zi (suc, supă, fructe) ca să te hidratezi bine!
 • Tocurile poartă-le cu grijă, dacă sesizezi durere accentuată și fără tocuri dacă ai varice!

  Ne dorim să știm că ai reușit să de vindeci de durerile varicoase, iar acest articol ți-a îmbogățit sfera cunoștințelor. Sperăm că vei apela mai des la terapiile complementare, poate chiar la hirudoterapie. Numai bine!

Dorești să afli informații despre o afecțiune anume? Ne poți contacta la: 0727.641.920

Cumpărați hirudo medicinalis autorizate, aici: https://lipitori.ro/cumpara-lipitori   sau la 0727.641.920

Citește aici despre experienta de peste 35 de ani a specialistului nostru, cu studii medicale: www.seremet.ro

Articole interesante:   

Ghid orientativ de tratament cu lipitori medicinale

5 Pasi pentru intarirea sistemului imunitar

cartphone-handsetbubble
0
  0
  Coșul Tău
  Coșul tău este golÎnpoi la magazin
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram