pixel

Psoriazis: Tratament naturist cu lipitori medicinale

Publicat pe: iulie 25, 2023
Psoriazis: Tratament naturist cu lipitori medicinale 1

 Tot mai mulți oameni caută un tratament naturist pentru psoriazis, deoarece nu mai tolerează reacții adverse, au și alte afecțiuni cu care poate interfera sau doresc să-și respecte stilul de viață sănătos. 

Psoriazisul este o afecțiune autoimună, întâlnită atât la femei, cât și la bărbați, cu o incidență ridicată, de aproximativ 5% din populația globului, după cum afirmă Organizația Mondială a Sănătății în acest raport complex- accesează.
Discutăm pe larg despre cauzele apariției psoriazisului, simptome, daune în viața socială și cum acționează direcționat un tratament cu lipitori medicinale.

Tratament naturist: Psoriazis cauze

Psoriazisul este o boală cronică, dureroasă care te poate priva de o viață normală sau îți poate crea un disconfort psihologic. Se manifestă în mai multe forme, printre care se numără: afectarea pielii și unghiilor sau chiar artrită psoriazică.  

Care sunt cauzele care determină apariția acestei afecțiuni ale pielii?

Cauzele acestei afecțiuni sunt neclare, deși există dovezi ce vizează moștenirea genetică. Boala se manifestă diferit la fiecare pacient în parte. Psoriazisul poate fi provocat de implicația unor factori externi, cât  și interni, ce includ leziuni ușoare ale pielii, fumatul, arsurile solare, infecțiile, medicamentele sistemice și stresul. Este implicată și funcționarea deficitară a ficatului.

Ce tratament naturist putem adopta?

Alimentația în primul rând trebuie să fie săracă în grăsimi, să nu consumați fast-food, sucuri acidulate și e-uri. În funcție de afecțiunile de care suferi pe lângă psoriazis, trebuie să ai un regim alimentar diferențiat. Consultă medicul sau terapeutul pentru indicații complete.

Pentru o piele sănătoasă consumă din belșug:

 1. Alimente bogate în vitamina E: nuci, alune, migdale, semințe de floarea soarelui crude, caise uscate, broccoli, avocado
 2. Morcov - vitamina A
 3. Țelină - vitamina K
 4. Spanac
 5. Ceai verde- antioxidant
 6. Roșii, zmeură
 7. Vezi aici mai multe alimente: https://www.carmen-bruma.ro/top-alimente-pentru-o-piele-sanatoasa-vara/

În schimb, dacă suferi de afecțiuni ale ficatului este recomandat să eviți:

 • băuturile alcoolice
 • supe grase de porc, gâscă, rață
 • grăsimi: untură, slănină
 • nuci, alune, migdale
 • carne prăjită, afumată, mezeluri, organe
 • cafea, băuturi carbogazoase: sucuri cu acid. Tratamentul naturist cu lipitori medicinale are rolul de a curăța organismul de substanțe toxice și a ajuta pielea să se vindece din interior. Hirudo medicinalis au în componența glandei salivare un complex de peste 150 de fermenți benefici, printre care se numără și hialuronidaza. Ce este? E un ferment ce are proprietatea de a cataliza reacția descompunerii hidrolitice, ca și depolimerizarea acidului hialuronic.

    Microcirculația este restabilită de activitatea locală a lipitorii, pielea devine mai elastică, hidratată. Foarte eficient! Lipitorile medicinale pot să creeze un raport unu la unu și să mențină acest proces. Se vor forma încontinuu celule noi. Sunt utilizate cu încredere în tratarea psoriazusului și eliminarea semnelor date de această afecțiune.

   Cum se manifestă psoriazisul?

  În funcție de nivelul de manifestare a bolii există  forme uşoare, cu zone restrânse acoperite de erupţii cutanate, moderate sau severe, când pielea devine inflamată, cu zone roşii acoperite de piele uscată. S-au stabilit 5 tipuri de psoriazis clinic: psoriazis vulgaris, inversat,  gutos, pustular, şi eritrodermic.

  Printre cele mai întâlnite simptome se numără:

 1. Porţiuni de piele îngroşată, solzoasă, cu tentă albicioasă, argintie sau roşiatică care pot apărea oriunde pe corp,  în special pe scalp, coate, mâini, genunchi şi zona lombară
 2. Mâncărime
 3. Oboseală
 4. Umflături
 5. Arsuri
 6. Sângerare

Psoriazisul atacă și unghiile, iar Organizația Mondială a Sănătății a înregistrat un procent de 4,2% până la 69% dintre pacienți dezvoltă și acest simptom.  Poate apărea doar în zona unghiilor sau în continuarea bolii de piele. Cum se manifestă? Se modifică unghiile de la mâini sau picioare, devin mai groase, se schimbă culoarea în gălbui-portocaliu și se îndepărtează de patul unghial.

Acțiune: Tratamentul naturist cu lipitoare

În saliva lipitorilor se află substanțe active care luptă împotriva bacteriilor care se înmulțesc peste straturile groase de celule ale pielii în exces. În cadrul sedințelor se vor aplica lipitori pe zona ficatului, în regiunea coloanei vertebrale sau în zona organelor „cheie”.

Lipitorile medicinale stimulează producția naturală de acid hialuronic, din moment ce sângele este curățat și toxinele sunt eliminate, se va forma aceeași cantitate de sânge mai curat, oxigenat, unde va fi inclus și acidul hialuronic natural introdus de lipitori în sistem.

Lipitorile medicinale în știință

Un articol științific publicat în Jurnalul de Inovație Științifică și Farmaceutică, scris de doctorul Singh Akhilesh Kumar a studiat efectul anti-inflamator în cazul psoriazisului. În urma observărilor efectuate pe grupul de control s-a concluzionat că lipitorile au un efect semnificativ în tratarea acestei boli a pielii.

Vezi studiul medical, aici: http://jpsionline.com/admin/php/uploads/21_pdf.pdf

Grupul studiat: S-a studiat efectul terapiei cu lipitori medicinale pe un grup de oameni ce sufereau de psoriazis cu vârste între 18 și 60 de ani.

Durata tratamentului cu hirudoterapie: Pacienților li s-a aplicat tratamentul timp de 6 săptămâni. La finalul fiecărei săptămâni se urmărea nivelul de vindecare. S-a recomandat ca pe parcursul studiului să nu se ia medicamente interne sau externe.

Concluzia studiului: Lipitorile medicinale au capacitatea să reducă de tot senzația de arsură la nivelul pielii, simptomul de mâncărime a fost redus cu 80%, jumătate din uscăciunea pielii a dispărut, cât și eritemul, iar decolorarea pielii a fost redusă cu 60%. Doar în 6 săptămâni cât a durat tratamentul acestui studiu.

Dorești să afli informații despre o afecțiune anume? Ne poți contacta la: 0727.641.920

Cumpărați hirudo medicinalis autorizate, aici: https://lipitori.ro/cumpara-lipitori   sau la 0727.641.920

Articole interesante:

Ghid orientativ de tratament cu lipitori medicinale

Consultație medicala cu lipitori medicinale?

 

cartphone-handsetbubble
0
  0
  Coșul Tău
  Coșul tău este golÎnpoi la magazin
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram