Cum se cresc hirudo medicinalis și de unde le procurăm?

Publicat pe: octombrie 3, 2018

hirudo medicinalis

Ți se aplică un tratament cu hirudo medicinalis sau urmează? Probabil ești curios să afli mai multe despre acești medici ai naturii. Vrem să-ți hrănim curiozitatea și să trecem în revistă etapele esențiale ale dezvoltării și creșterii lipitorilor.

Unde cresc și cum se înmulțesc?

      Este evident că nu oricine poate porni o astfel de fermă cu lipitori, din moment ce are nevoie de o documentare în adâncimea subiectului, pornind de la cunoașterea nevertebratei în cele mai mici linii, până la crearea unor condiții identice cu cele din mediul natural.
Hirudo Medicinalis se poate adapta doar dacă i se amenajează mediul compatibil cu umezitatea cu care este obișnuită, luminozitatea optimă, temperatura perfectă și limita de zgomot respectată. Lipitorile nu trebuie în niciun caz să fie expuse substanțelor chimice de orice fel. 

Deci și întreținerea clădirii are un regim special.  Știai că lipitorile sunt viețuitoare hermafrodite? Și anume au organe de înmulțire și masculine si feminine. Treptat un partener se comportă ca mascul și depune sperma direct în orificiul genital al partenerei sau în unele cazuri chiar sub pielea acesteia.

     Reproducerea se desfășoară doar în biolaboratoare autorizate.  Aceste mici nevertebrate depun coconi în orice lună, iar în laborator se face o selecție a lipitorilor-mamă. Când se depun coconii, specialiștii supraveghează atent procesul, deoarece se poate întâmpla ca puii să nu se dezvolte complet sau chiar să moară.  O singură lipitoare poate avea între 80-150 descendenți care încă de la eclozare sunt identici cu mama lor.

Cumpără hirudo medicinalis: 0727.641.920
Hirudo medicinalis: Cum se hrănesc aceste seringi bio?
    Lipitorile medicinale trebuie hrănite la fiecare 20 de zile (în functie pe perioada de creștere) cu sânge proaspăt provenit de la animale și pus în intestine sau site cu o bază de membrană de colagen unde intră puii și mușcă, hrănindu-se dintr-un bol plin cu sânge proaspăt și verificat în laborator.      Interesant de știut! Cu o singură masă copioasă, lipitorile pot trăi jumătate de an sau mai mult.
Hirudo medicinalis rămân în laborator 18-24 de luni înainte de a pleca spre clienți. Lipitorile sunt hrănite intensiv aproximativ 10 luni, după care urmează o perioadă de carantină într-un spațiu special amenajat, aseptic. 
      Carantina este de minim 4 luni și nu sunt hrănite absolut deloc, după care pot pleca către cabinetele specializate.

Hirudo Medicinalis? Atenție la vânzătorii neautorizați!

În cele mai multe cazuri, lipitorile medicinale sunt transportate in sticle, în 2 variante: 1 - apă și  2 - bile de gel (mai rar).Trebuie să acorzi mare atenție de la cine cumperi aceste lipitori. Pe internet sunt și diferiți vânzători fără autorizație, care nu respectă și nici nu cresc lipitorile într-un mediu protejat. De aceea trebuie să faci tratamentul într-un cabinet specializat sau să le cumperi de la o persoană de încredere, unde să verifici autenticitatea autorizației de funcționare și conformitate.

   Multe ferme de lipitori trimit acest material biologic către spitale, centre de chirurgie estetică, cabinetele medicilor specializați, producție farmaceutică sau cosmetică. Spre exemplu, în Germania un tratament cu lipitori costa 5.000-6.000 de euro.

Dorești să afli informații despre o afecțiune anume? Ne poți contacta la: 0727.641.920

Cumpărați hirudo medicinalis autorizate, aici: https://lipitori.ro/cumpara-lipitori   sau la 0727.641.920

Distribuie acest articol pe:
lipitori medicinale
lipitori@lipitori.ro
cartphone-handsetbubble
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram