pixel

Stagnarea limfei și legătura ei cu varii probleme de sănătate

Publicat pe: mai 14, 2017

Circulația sîngelui prin artere și vene este asigurată de inimă - organ reprezentativ al aparatului cardiovascular.

Canalul limfatic nu are o astfel de“mașinărie”, circulația acesteia fiind un proces lent și asigurat de mușchi. Principalul mușchi de care depinde mobilitatea acesteia este diafragma - “inima” limfei. De aici și importanța exercițiilor fizice sau a unei respirații corecte, profunde. Cu cît amplitudinea diafragmei este mai crescută(exerciții de respirație profundă) cu atît circulația limfei este îmbunătățită.

 

În cazul obezității și a persistenței sedentarizmului are loc această stagnare, blocare a limfei și ganglionilor limfatici. Astfel în spațiile intrecelulare se acumulează deșeuri(reziduuri de lipide, proteine, toxine, etc.) care cresc treptat în fibre de țesut conjunctiv (medicii numesc acest process - fibroză). Acest țesut începe pur și simplu să putrezească - apar diverse tipuri de tumori, hipertensiune, alergii, etc.

Purificarea limfei prin salivă.

Glandele salivare aparțin sistemului limfatic, prin saliva din cavitatea bucală se elimină o serie de deșeuri și toxine care ajung în tractul digestiv pentru evacuarea lor din organism.

În cazul situațiilor de stres maxim apare acea stare de “gură uscată”. Astfel preferăm un pahar cu apă lurcu dealtfel nerecomandat. E preferebil și ideal stimularea secreției de salivă astfel stimulăm și limfa. Încercați mișcări de aspirare a buzelor.

Nu păstrați resturile de mîncarea, acestea acumulează și formează toxine care stagnează în sistemul limfatic și îngreunează circulția ei. Optați pentru mîncare proaspată și cît mai naturală posibil.

Sistemul limfatic - e unul din acele sisteme ignorate și studiate vag de către doctori. Puțini medici îi acordă atenție cînd stabilesc un diagnostic.

Circulatia Limfatica 300x225Sistemul limfatic funcționează într-o singură direcție. Toată limfa curge de jos în sus. Acele cocoloașe sau ganglioni care se formează la inflamarea picioarelor, brațelor, umflarea feței - peste tot e limfa sau mai exact are loc stagnarea ei.

Ce se întîmplă cînd în organism apare un virus, bacterie, fung? Ce rol are limfa? De exemplu  în apropierea organelor genitale se află un nodul limfatic de bază. Acesta blochează intrusul (virusul, fungii) și încearcă expulzia lui  prin eliminarea limfocitelor în organism astfel acestea îl consumă și reziduurile se întorc în limfă. Daca de exemplu gonoreea ar trece prin întreg corpul și ar ajunge la creer omul ar muri imediat. Prima cale de eliminare al limfei (reziduurilor) în acest caz ar fi vaginul și urretra. Acele eliminari albicioase la femei și varii secreții la bărbați vorbesc despre un virus, o bacterie care trăiește în corp iar limfa o consumă și înceară evacuarea ei.

Un al doilea canal de evacuare se află în colon, care găzduiește zeci de mii de ganglioni limfatici.

Prin axile și transpirație se elimină pînă la 50% din toxine.

În zilele noastre oamenii folosesc diverse tipuri de deodorate prin care nu transpiră pînă la 24 de ore. Nu mai transpiră în zona axilei dar transpiră în palmă . 😉 Se mai fac diverse intervenții chirurgicale cosmetice cu același scop prin secționarea canalelor limfatice. Fruntea nu trebuie să transpire. Dacă axilele sînt înfundate întreaga suprafață a corpului va transpira. Aceasta sugerează un caz acut de blocaj limfatic. Fața ar trebui să fie relativ uscată, iar sub brațul e normal să transpire acolo aflîndu-se așa numitul colector sudoripar. Fața nu are atît de multe glande sudoripare.

Concluzie: transpirație puternică?! Blocaj limfatic puternic! Ce e de facut? Schimbă-ți alimentația, hidratează-te corespunzător și cel mai important MIȘCARE! MULTĂ  MIȘCARE și respirație corectă, profundă!

Cîteva exemple de boli și afecțiuni.

Sinuzita de exemplu este un blocaj, o infecție a limfei și nu al sistemului respirator. Interiorul piramidei nazale formeaza cavitatea nazală. Aceasta e primul segment al sistemului respirator și începe anterior la nivelul vestibulului nazal, delimitat posterior de limen nasi(între cartilajul alar și lateral). E doar un culuar,  nimic altceva decît aer. De unde puroiul? Din cavitatea abdominală, din limfă, din sînge, din fisurile intercelulare eliminat pe nas.

Inflamația articulațiilor? Același blocaj limfatic. Toți consideră că umflarea picioarelor pornește de la inimă sau rinichi. Inflamația poate fi doar de ordin limfatic. Inima e epuizată și nu mai poate pompa sîngele. Dar în picioare nu stagnează sîngle, ci limfa.

Elefantiazis sau filarioza limfatică e o boală care se manifestă prin îngroșarea anormală a unor regiuni corporale. Iarăși vorbim de un blocaj limfatic. Umflarea mîinilor are loc în urma blocării ganglionilor limfatici axiali. Umflarea ochilor – un blocaj al ganglionilor limfatici mandibulari și faciali, dovada indirectă a blocajului renal.

Astfel devine clar faptul că pentru o bună funcționare a sistemului limfatic e necesar o abordare nouă și un stil de viață activ. Sedentarismul e primul și cel mai mare inamic al limfei și nici o pastilă de drenaj nu va face magia în locul tău. Încercați minimul - mersul pe jos sau pentru curajoși - exerciții fizice, sport și respirație profunda ;)) . Plusează la asta sauna și dușurile alternante și bucurăte de un corp tonifiat și sănătos.

Fii activ fiindcă îți iubești corpul nu fiindcă îl urăști și răsplata va fi pe măsură! 😉

P.S: Temă pentru acasă: Dacă corpul tău ar putea vorbi, ce ar spune? Ce crezi că ți-ar comunica?

lipitori medicinale
cartphone-handsetbubble
0
    0
    Coșul Tău
    Coșul tău este golÎnpoi la magazin
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram