pixel

Sfaturile unui medic oncolog pentru a preveni cancerul

Publicat pe: mai 8, 2017

Sfaturile unui medic oncolog pentru a preveni cancerul 1

Am citit de curînd un articol al cunoscutului om de știință și medic Dr. Mark Hyman despre prevenirea cancerului și am hotărît să îl traduc și împărtășesc cu voi fiind din nefericire un subiect de actualitate.

Articolul a pornit de la o întrebare -  “Mark, ce ai face dacă ai fi diagnosticat cu cancer?” adresată de către unul din prietenii săi.

 

Din păcate cancerul în viața sa a fost întîlnit destul de des atît în familie cît și printre prieteni și pacienți. Problema e că medicina tradițională are încă o abordare rudimentară cînd vine vorba de oncologie. Intervenții chirurgicale, radioterapii, chimioterapii, medicamente de ultimă oră, răspunsul e același mereu - tratamentul nu dă rezultate.

Din fericire s-a găsit o alternativă. “Abordarea medicală funcțională asupra cancerului”.

Medicina funcțională permite o colaborare dintre pacient și doctor în lupta împotriva cancerului. Pacientului i se ia o mostră de sînge, iar în urma unui set elaborate de analize i se comunică predispozițiile spre afecțiuni și boli și care sînt pașii de urmat pentru a le evita.

Majoritatea specialiștilor din acest domeniu au păreri împărțite. Unii consideră apariția cancerului ca urmare a dezechilibrului energetic din corpul uman. Boala se dezvoltă treptat în tăcere și din acest motiv o bună parte din oameni trăiesc cu diverse tumori fără să-și dea seama.

Cu alte cuvinte, cancerul este rezultatul unui stil de viață haotic, nesănătos.

Ce e de făcut? Schimbă-l! Pe de o parte acest lucru ar putea fi un mod excelent de prevenire a cancerului. Cu toate acestea unii pacienți pot avea așteptări mult prea mari de la noul stil de viață. Este cunoscut faptul că sistemul imunitar al organismului în anumite condiții poate detecta și distruge celulele canceroase. Acest lucru apare însă în urma unui amalgam de acțiuni și echilibru permanent  între minte, corp și suflet.

1. Nu consuma zahăr!

zaharZahărul hrănește celulele canceroase și contribuie la dezvoltarea lor. În mediu un American consuma pe an 69 kg de zahăr și 66 kg de făină! Același lucru se întîmplă și în restul lumii în condițiile în care 1,7 miliarde de oameni suferă de obezitate.

Pentru a preveni cancerul sau măcar a-l ține sub control optați pentru o alimentație care va menține un nivel normal al insulinei. Mănîncă alimente bogate în fibre, natural, proaspete și elimină complet pe cele procesate și bogate în zahăr. Hrăneste un corp sănătos!

2. Detectează și exclude alimentele care nu ți se potrivesc!

Care sînt aceste alimente? Diferă de la om la om. În general însă cercetările arată că 35% din americani suferă de intoleranță la gluten. Dacă aceste persoane vor continua să consume zilnic pîine mai devreme sau mai tîrziu se vor îmbolnăvi de diverse afecțiuni oncologice sau cardiologice .gluten

Popularitate în rîndul alergiilor alimentare cîștigă și produsele lactate. În plus acestea sînt asociate cu rezistenâa la insulină. Dacă aceste persoane beau în mod constant lapte sau consumă produse lactate, iar semnele de sănătate precară sînt cauzate în mintea lor de stresul și oboseala de la locul de munca (deși și acestea au un impact major) mai devreme sau mai tîrziu intestinele lor inflamate vor declanșa boli și afecțiuni grave.

Ascultăți corpul. Dacă după un anumit tip de aliment apare starea de oboseală, balonare, greață, dureri de cap, elimină-l imdiat din alimentația ta pentru totdeauna.

3. Atenție maximă la inflamațiile din organism.

Inflamația - cale directă spre toate bolile cronice grave, inclusiv cancerul. De obicei ele apar atunci cînd se dezvoltă rezistența la insulină, boli autoimune sau intoleranțe și alergii alimentare.

Dacă vă simțiți obosit și deprimat aveți o insuficiență de Omega-3. Surse bogate în Omega-3: peștele roșu și semințele de in. Ajutor de nădejde în lupta contra inflamației.

4. Ai grija de sănătatea intestinului tău!

Nu e vorba doar despre riscul de cancer de colon. În prezent mulți cercetători sînt de părere că motivul cancerului de colon este de origine microbiană, mai exact a bactriilor care trăiesc în intestine.

Ce e de făcut? Consumați probiotice și prebiotice: chefir și iaurturi fermentate, iar pentru cei cu intoleranțe la lactate: miso, kimchi sau kombucha.

De asemenea ai nevoie de fitonutrienți(fructe de pădure), curcumină(turmeric), resveratrol(vin, struguri).

Acestea ajută la încetinirea proceselor inflamatorii din intestine.

5. Evită toxinele!

În medie un bebeluș se naște cu 287 de substanțe chimice care se găsesc în cordonul ombilical. Unele sînt neurotoxice. În plus nici unul din noi nu va putea evita complet influența substanțelor toxice.

Dar poate fi redusă! În primul rînd evitați pesticidele, ftalații, Bisfenol A, soluțiile ignifuge, metalele grele (plumb, mercur).

Cum faci asta? Nu cumpăra băuturi în materiale platice. Nu mînca semipreparate. Evită centrele orașelor mari cu un trafic aglomerat, aici concentația de plumb din atmosfera e in creștere.

Și nu uita cancerul - nu e o sentință! Dacă faci suficiente eforturi poți cîștiga lupta. Misiunea ta este să nu te bazezi pe medici ci in primul rînd pe tine însăți.

Fă tot posibilul pentru ați crește șansele. Alege înțelept! Alege să trăiești sănătos!

cartphone-handsetbubble
0
    0
    Coșul Tău
    Coșul tău este golÎnpoi la magazin
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram