pixel

Hirudoterapie dupa operatii estetice

Publicat pe: mai 10, 2019

Hirudoterapie dupa operatii estetice 1

Hirudoterapia este una dintre cele mai stravechi tehnici medicale de tratare a corpului. Hipocrate echilibra corpul pacientului cu lipitori. Acum operatiile estetice sunt la mare cautare. Dar in cat timp te recuperezi? Afla cum te pot ajuta lipitorile medicinale in cazul perioadei post-operatorii.

    Pe scena operatiilor estetice si hirudoterapia

  Hirudoterapia este utilizata pentru a atenua problemele de perfuzie in grefele de piele. Efectiv lipitoare are capacitatea de a reface circulatia sangelui, de a regenera venele. Medicina moderna a evoluat atat de mult incat operatiile estetice sunt desfasurate fie pentru a corecta o problema medicala sau dintr-un simplu moft, dorinta de a arata mai bine. Indicatiile pentru operatia plastica au o varietate de aplicatii: arsuri,  afectiuni postoperatorii de vindecare a ranilor, accidente, rezectie tumorala etc. Eficacitatea hirudoterapiei este demonstrata frecvent prin cazurile tratate in spitale si cabinete de specialitate. Chiar din anul 1980 publicatii precum Upton in SUA si Mahaffey in Europa. Un caz controversat a fost cel al unui copil caruia i s-a reatasat urechea in America.

   Hirudoterapia elimina tromboza si congestia venoasa

     Hirudoterapia fluidizeaza sangele, oxigeneaza tesuturile si modifica structura sangvina.  Din moment ce lipitoarea se ataseaza pe bucata de tesut reatasat sau transferat prin operatie incepe sa extraga sangele. In tot acest timp elimina o componenta numita hirudina din saliva. Hirudina este vitala pentru inhibarea agregarii plachetare si coagulare.  Desigur sunt cazuri in care apare congestia venoasa si astfel procesul de vindecare este cu mult incetinit. Cand fluxul venos al bucatii de piele este inadecvat, atunci tesutul devine albastru-vinetiu si congestionat. 
     Congestia venoasa compromite circulatia arteriala daca nu este oprita la timp. Hirudo medicinalis au în componența salivei un inhibitor al factorului Xa, iar acest compus restrange efectul de coagulare al factorului Xa de coagulare.  Un alt compus e calinul care poate intervine ca inhibitor al coagularii sangelui prin blocarea legăturii dintre factorul Von Willebrand si colagen, inhiba agregarile plachetare mediate de colagen.

 Cazuri post-operatorii tratate cu hirudoterapie 

  O tanara a fost adusa la spital cu o muscatura serioasa de cal in regiunea bucala dreapta. Dintii mari ai calului au zdrobit o clapeta ingusta de piele din obrazul drept si a zdrobit tesuturile din regiunea mediana a grefei de piele. Rana provocata in acest incident a fost tratata si suturata.  Congestia venoasa s-a dezvoltat in zona grefei de piele deoarece s-a creat insuficienta venoasa. Medicii au optat pentru terapia cu lipitori medicinale. Surprinzator!  Dupa doar o muscatura circulatia sangelui s-a normalizat.     Primele rapoarte din literatura de specialitate indica aplicarea cu succes a lipitorilor medicinale pentru a restabili circulatia sangelui. Operatiile vizau atasarea unor grefe de piele nazale si lambouri cutanate amenintate de congestie venoasa. Un celebru chirurg din Berlin, hirudoterapiei in 17 cazuri de operatii plastice.
   Hirudoterapia promoveaza utilizarea cu succes a celei mai puternice substante - hirudina. Aceasta este compusa din 65 de aminoacizi, care-i dau actiune antiinflamatorie, dezinfectanta si anestezica. Microcirculatia sangelui este imbunatatita treptat, in tesuturi si in locul patologic. Efectul se manifesta activ pana la 48 de ore.   Pe fondul acestui tablou medical, substanta care dizolva cheagurile sanguine fibrinice si inhiba formarea trombului este destabilaza.

Suntem bucurosi ca esti adeptul tratamentului naturist. Da, le poti aplica cu usurinta acasa. Iti recomandam sa citesti despre anatomie, sa urmezi un curs de hirudo sau sa le aplici cu acest ghid: http://bit.ly/manual-hirudoterapie
Comandă lipitori medicinale aici: https://lipitori.ro/cumpara-lipitori  sau la ☎️0727.641.920

Nota informativa: In majoritatea afectiunilor durata sedintelor este in general aceeasi, intre 8 si 13 sedinte si aplicam o data sau de 2 ori pe saptamana, intre 3-5 lipitori. Unele persoane reactioneaza mai bine la tratament si pot simti efecte pozitive inca dupa prima sedinta, altele dupa 2-4 sedinte.

cartphone-handsetbubble
0
    0
    Coșul Tău
    Coșul tău este golÎnpoi la magazin
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram