Hirudoterapia si cancerul malign al pielii

Publicat pe: iulie 1, 2019

Hirudoterapia este utilizata de specialisti dupa o operatie de reconstructie. Cancerul de piele este tot mai des intalnit. Astazi ne ocupam in mod special de carcinonul bazocelular intr-un articol de caz.

Hirudoterapia da viata pielii
Stii ce inseamna o operatie de extirpare a unei tumori maligne?
Acest proces amplu implica indepartarea tumorii cu o portiune de tesut din preajma. Acea margina este de siguranta, pentru ca medicii sa fie siguri ca celulele canceroase au fost scoate din sistem. In principiu este nevoie de cateva luni pentru ca cicatricea sa se vindece complet, mai ales daca tumora a fost pe fata. Sa nu existe loc de ingrijorare, caci acest tip de cancer are sanse de 0,05-0,1 % de metastaza. 

      Hirudoterapia reuseste imposibilul. Te ajuta sa vindeci cicatricile dupa operatie, restabileste microcirculatia, reface venele afectate si vindeca pielea. 

Cum actioneaza lipitorile? Din moment ce musca in locul ce necesita tratament, sunt eliberate in corp o serie de substante biologic-active. Printre ele in proportie de 45% avem hirudina. Hirudina este vitala pentru inhibarea agregarii plachetare si coagulare.  De altfel, avem parte si de mentinerea unui efect activ pana la 48 de ore.

     Hirudina are actiune antiinflamatorie, dezinfectanta si anestezica si astfel previne infectarea si atenueaza durerea locala. 

Studiu de caz: Carcinom bazocelular

Hirudoterapia si cancerul malign al pielii 1
tratament-carcinom-


In imaginile prezentate avem cazul unui pacient cu carcinom bazocelular. Localizarea este regiunea faciala dreapta. Tratamentul a constat in excizie si reconstructia fetei. A fost utilizat un tesut de piele cu mai multe straturi pentru reconstructia bucala și o pentru reconstructia nazala. Circulatia sangelui in zona nasului a fost afectata dupa interventie. A fost aplicata o lipitoare in zona regiunii slab perfuzate cu sange. Vindecarea ranilor s-a produs treptat, fara probleme si fara pierderea pielii. 
Detalii cazuistica: Medicinal Leech Therapy, Andreas Michalsen, MD, Thieme, Stuttgart · New York


Cauzele aparitiei carcinomului
Acest tip de cancer de piele se instaleaza vizibil sub forma de papula, eroziuni sau ulceratii. La orice trauma mica apare sangerarea. 

Suntem bucurosi ca esti adeptul tratamentului naturist. Da, le poti aplica cu usurinta acasa. Iti recomandam sa citesti despre anatomie, sa urmezi un curs de hirudo sau sa le aplici cu acest ghid: 
Comandă lipitori medicinale aici: https://lipitori.ro/cumpara-lipitori  

cartphone-handsetbubble
0
    0
    Coșul Tău
    Coșul tău este golÎnpoi la magazin
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram