pixel

Durerile de genunchi eliminate prin tratamente cu lipitori

Publicat pe: iunie 27, 2023
Durerile de genunchi eliminate prin tratamente cu lipitori 1

Apărute din cauze bine stabilite sau chiar din senin, în urma unui efort, durerile de genunchi pot deveni cu adevărat o problemă, care va da naștere unor grave afecțiuni. Cremele, pastilele promit mult, dar de multe ori rezultatele sunt pe termen scurt sau absente. Cine a încercat cel puțin o dată tratamente cu lipitori cunoaște aria largă de acțiune și capacitatea uriașă de vindecare.
     Vom discuta în detaliu despre cauzele apariției durerilor la nivelul articulațiilor, ce tip de tratament și efort este recomandat și cum acționează hirudoterapia la nivel local.

Cum apar durerile de genunchi?

         Fiind cea mai solicitată articulație la nivelul corpului, aceasta poate ceda în fața unui efort fizic susținut. Dacă durerea în această situație persistă mult, este apăsătoate sau ascuțită, atunci este cazul să consultați un terapeut.
        S-a remarcat o legătură strânsă între blocajul rinichilor și durerea articulațiilor. Se declanșează o filtrare renală proastă, care crește concentrația acidului uric, care se poate depune pe articulații, genunchiul fiind primul traumatizat. Odată depus acidul uric, apare durerea locală deoarece se inflamează articulația, iar cartilajul din zona articulației genunchiului își va micșora dimensiunile.

          Acțiunea acestor tratamente cu lipitori medicinale

  Hirudoterapia are puterea a restabili microcirculația în zona genunchiului afectat, deoarece saliva lipitorii conține un pachet complet de substanțe active. Sângele este subțiat prin acțiunea hirudinei, un anticoagulant puternic cu acţiune foarte rapidă, iar inflamațiile sunt eliminate treptat cu acțiunea simultană a peste 150 de enzime benefice. Hirudina are în componență 65 de aminoacizi, care-i conferă acțiune antiinflamatorie, dezinfectantă și anestezică.  Microcirculația sângelui este îmbunătățită treptat, în țesuturi și în locul patologic. Efectul se manifestă activ până la 48 de ore.

Cele mai întâlnite afecțiuni ce declanșează durerile de genunchi sunt:

 1. Artrita - termenul care definește o serie afecțiuni care au drept punct de pornire inflamarea articulațiilor.  În același sector întânim: osteoartrita (uzura catilajelor), poliartrită reumatoidă (sistemul imunitar ataca o membrană din interiorul articulatiei cu deteriorarea tesuturilor genunchiului), gută (depunerea acidului uric la nivelul articulațiilor), pseudoguta ( se aculumează în articulații cristale de pirofosfat de calciu), artrită septică (bacteriile atacă articulația genunchiului și declnașează durere severă, inflamație) și artrita post-traumatică( declanșată după câțiva ani de la un traumatism la genunchi).
 2. Bursita
 3. Tendinita
 4. Leziunile meniscului
 5. Condromalacia patelară - cartilajul de sub rotula se slabeste si se deterioreaza
 6. Leziuni ale ligamentelor
 7. Dislocarea rotulei

Durerile de genunchi: Sportul și hirudoterapia luptă împreună

     Poate pe mulți sportul i-a adus în stadiul de durere, dar e adevărat ca orice este în exces dăunează, oricât de bun ar fi. Sportul e recomandat pentru a întări sistemul osos, pentru a oxigena cât mai bine sângele și a menține musculatura tânără. Anumite exerciții încetinesc evoluția osteoartritei. Gimnastica în apă este inamicul durerilor de genunchi, articulare, deoarece nu se depune presiune mare, iar mișcarea controlată va exista. Exerciţiile în lanţ kinetic deschis descriu acele mișcări unde membrul superior sau inferior nu este în contact cu solul, iar corpul stă fix, braţul sau piciorul este mobil. Exemple: genuflexiunile, extensiile la aparat. Optează pentru mișcări de stretching - doar întinderea genunchiului întăreşte muşchiul cvadriceps, care va ajuta la stabilizarea genunchiului.

Studii medicale: Eficiența tratamentelor cu lipitori pentru durerile de genunchi

În studiul medical desfășurat în anii 2000: “Annals of Internal Medicine”, cercetătorul Andreas Michalsen, doctor la Universitatea Duisburg-Essen din Germania, afirma că saliva lipitorilor medicinale conține foarte multe substanțe anti-inflamatoare și anti-coagulante.

Se arata că un tratament unic cu doar trei lipitori poziționate strategic pe genunchi a ușurat rapid durerea dată de osteoartroză. La acest studiu, Andreas împreună cu echipa sa a studiat 51 de pacienți ce sufereau de osteoartrită la nivelul genunchilor. Fiecărui participant la studiu i s-a aplicat un singur tratament cu patru până la șase lipitori aplicate direct pe genunchi sau o cremă topică de 28 de zile conținând diclofenacul anti-inflamator non-steriod. S-a monitorizat nivelul durerii, rigiditatea și funcțiile locomotorii ale pacienților.

Tratamentul cu lipitori după 7 zile…

Ce crezi că s-a întâmplat? După o săptămână, grupul de pacienți căror li s-au aplicat lipitori aproape nu mai simțeau durere la genunchi, în comparație cu cei care au testat crema. Surprinzător, grupul de terapie cu lipitori a avut o funcție locomotorie mai bună și micșorarea rigidității.

Studiul a durat 28 de zile, iar afecțiunea s-a ameliorat treptat în cazul celor ce au încercat mușcătura lipitorilor medicinale.

Doctorul a menționat că acest studiu medical poate conduce către re-descoperirea puterii lipitorilor, care vindecă durerile date de artrită sau alte tipuri de afecțiuni.

Verifică studiul medical în cartea Michalsen, A. Annals of Medicine, Nov. 4, 2003; vol 139: pp 724-730, pp 781-783 sau pe scurt, online: http://annals.org/aim/article-abstract/716893/effectiveness-leech-therapy-osteoarthritis-knee-randomized-controlled-trial

Sperăm că acest articol ți-a adus un plus de valoare în viață și vei apela mai des la terapiile complementare, poate chiar la hirudoterapie. Multă sănătate și fără dureri de genunchi!

Dorești să afli informații despre o afecțiune anume? Ne poți contacta la: 0727.641.920

Cumpărați hirudo medicinalis autorizate, aici: https://lipitori.ro/cumpara-lipitori   sau la 0727.641.920

Citește aici despre experienta de peste 35 de ani a specialistului nostru, cu studii medicale: www.seremet.ro

cartphone-handsetbubble
0
  0
  Coșul Tău
  Coșul tău este golÎnpoi la magazin
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram