pixel

Tratează Zona Zoster cu ajutorul hirudoterapiei

Publicat pe: martie 5, 2019

Tratează Zona Zoster cu ajutorul hirudoterapiei 1

Bolile de piele sunt cele mai întâlnite forme de infecții, care apar la persoanele de toate vârstele. Acestea pot fi cauzate de complicații ale altor afecțiuni medicale, infecții fungice, bacteriene, reacții alergice sau chiar mușcături de insecte. Bolile inflamatorii ale pielii fac referință cel mai des la erupțiile cutanate. Eczemele, dermatitele, psoriazisul, eupțiile cutanate intră în această categorie. Chiar și acneea este o boala inflamatorie a pielii.

 

Zona zoster este o infecție virală ce afectează rădăcinile nervoase. Zona Zoster este o afecțiune virală provocată de virusul Varicelo-Zosterian, responsabil și de îmbolnăvirea de varicelă (vărsat de vânt). Cele mai expuse la această afecțiune sunt persoanele care au suferit de varicelă în copilărie, mai ales cei care au avut varicelă până la 18 luni, și cei care au un sistem imunitar slăbit. Apariția bolii este mai ridicată de regulă la persoanele în vârstă, tocmai din cauza imunității scăzute. Virusul Varicelo-Zosterian este un tip de virus herpetic, motiv pentru care această afecțiune mai este cunoscută și sub numele de Herpes Zoster. Deși este considerată o boală a pielii, Zona Zoster are, de fapt, legatură cu terminațiile nervoase. Odată contactat virusul, pacientul va dezvolta varicelă iar după vindecare virusul va rămâne în stare latentă în organism la nivelul rădăcinilor nervoase. Pe fondul unei imunități deficitare, virusul se poate reactiva, însă de data aceasta într-o nouă formă - Zona Zoster.

Simptome:

Zona zoster începe ca o senzație de arsură, mâncărime, furnicătură ușoară sau o durere arzătoare pe o zonă mare de piele - de obicei pe o singură parte a toracelui, abdomenului  sau feței sau pe o porțiune de braț sau picior. Pielea poate fi extrem de sensibilă, astfel încât este posibil să nu poți să suporți atingerea hainelor sau frecarea zonei.

Tratamentul cu lipitori este o metodă extrem de eficientă de tartare a bolilor de piele. Bolile de piele au fost tratate cu lipitori chiar de către medicii antici. Foarte important în ședința de hirudoterapie este faptul că lipitoarea este plasată direct pe punctele bolnave, așa încât lipitoarea să poată etrage de acolo infecția, în timp ce alte lipitori vor fi așezate în jurul zonei respective, pentru a extrage sângele infectat. Acest lucru va scuti pacientul de durere, îmbunătățindu-I vizibil starea de sănătate.

Citește mai multe despre tratarea bolilor de piele cu ajutorul lipitorilor aici.

Citește despre cum poți trata psoriazisul cu ajutorul hirudoterapiei aici.

Iti doresti sa practici hirudoterapia? Te invitam sa participi la cel mai asteptat curs de Hirudoterapie din Romania, semnat si sustinut de Dr Seremet. Detalii aici: https://lipitori.ro/cursuri

Comandă lipitori autorizate aici: https://lipitori.ro/cumpara-lipitori  sau la ☎️0727.641.920/0727.072.702

cartphone-handsetbubble
0
    0
    Coșul Tău
    Coșul tău este golÎnpoi la magazin
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram