Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/lipitori/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme-wordpress/src/MenuWalker.php on line 8
woman hirudo back

Hirudoterapia în combaterea obezității

Cum și unde aplici lipitorile pentru a te ajuta să slăbești?

În ciuda nenumăratelor opțiuni și instrumente existente pentru normalizarea greutății și găsirea armoniei dorite numărul persoanelor obeze din lume este în creștere. Nutriționiștii dezvoltă tot mai multe teorii și diete noi, instructorii de fitness lucrează de zor la seturi de exerciții menite să îți sculpteze corpul ideal, farmaciștii își folosesc întregul arsenal pentru a crea medicamente care luptă împotriva excesului de greutate, dar subiectul e în continuare de actualitate.

Pe fondul standard și familiar tuturor, hirudoterapia sau aplicarea lipitorilor în cazul nostu pentru pierderea în greutatea, e o metodă destul de exotică și pare a fi un mod  asociat persoanelor extravagante sau mai mult nonconformiste. Dar dacă e să studiezi problema în detaliu (sau e destul să apelezi la prietenul tuturor – Google), devine evident faptul că hirudoterapia e o metodă foarte veche și spre deosebire de majoritatea dietelor are o bază științifică dovedită.

Care e secretul acestei metode eficiente ?

Istoria tratamentului cu lipitori își are originile în tradiția medicinei orientale – India și China considerîndu-se locul de naștere al hirudoterapiei. În Rusia și Ucraina această metodă a fost cu succes aplicată în special în secolul al 

 

lipitori in farmacie

XVII-lea fiind foarte pupulară și căutată la curtea regală. Dealtfel aici lipitorile se găsesc în continuare în farmacii ca orice alt medicament.

Astăzi eficacitatea sa e dovedită stiințific în diverse centre medicale specializate care oferă pacienților lor lipitori pentru pierderea în greutate și combaterea diferitor boli ale organelor interne responsabile de acest lucru.

Asa cum sa dovedit în studii efectuate de doctori și oameni de știință (școala Kamenev sau Savinov A.V. ) lipitorile în timp ce se hrănesc cu sîngele pacientului elimină cantități uriașe de enzime care intră imediat în sistemul limfatic și circulator și participă activ la diverse reacții chimice care au loc în organism. În funcție de punctele sau zonele unde sînt aplicate lipitorile, acestea pot avea efecte diferite asupra corpului. În cazul  obezității punctele de aplicare sînt : în spatele urechilor, stern, cervical, ficat, ombilic, lombar, însă se ia în considerație nevoile fiecărui pacient în parte, astfel punctele de aplicare pot varia ca și metodă de start a unui astfel de tratament .

woman hirudo back

Plasarea a 2-3 lipitori în anumite zone (punctele de aplicare se stabilesc în urma consultului specialistului) duce la  înserarea în sistemul circulator a o serie de substanțe biologice active  (peste 100) care duc la reglarea și accelararea proceselor metabolice din organism. Astfel se stimulează ficatul care începe să proceseze lipidele la un alt nivel și împreună cu un regim specific celor care își doresc un stil de viață sănătos, cantitatea de grăsime subcutanată începe să scadă. Cert e că hirudoterapia face ca procesul de slăbire (reducerea țesutului adipos) să fie eficient și cu rezultate sigure oferind energie și revigorare maximă întregului organism astfel pacientul se simte în formă și rămîne constant activ .

În funcție de caz o cură cu lipitori poate dura de la 10 la 30 de zile cu aplicări zilnice sau cu pauze de o zi. Înainte de a începe tratamentul pentru un rezultat sigur și eficient e necesară curățarea ficatului și a colonului. Detalii aici.

Există contraindicații?

În anumite situații nu se recomandă hirudoterapia, dar cum regulile sînt făcute ca să fie încălcate, iar organizmul omului e foarte imprevizibil și ne surprinde mereu, orice situație oricît de gravă aparent necesită consultul specialistului în prealabil ori în ultima vreme apar tot mai multe studii de specialitate care dovedesc că hirudoterapia poate vindeca aproape orice.

Cazurile în care nu se recomandă hirudoterapia sînt :

  • sarcina
  • hemofilie
  • anemie
  • hemoragii

În orice caz pentru a evita complicațiile înainte de a utiliza hirudoterapia consultați medicul specialist.

Ce spun specialistii despre slăbitul cu ajutorul hirudoterapiei?

McDonalds vs healthy

 

Singura modalitate de a scăpa de kilogramele în plus și a te menține a fost și va rămane o alimentație echilibrată și exercițiile fizice regulate. Fără respectarea acestor două contiții pierderea în greutate este imposibilă cînd predomină excesul caloric și sedentarismul. Evident nici un medic specialist nu o să recomande doar hirudoterapia în lupta cu obezitatea atîta timp cît pacientul nu e dispus sa se ajute și să își revizuiască, chiar schimbe stilul de viață haotic. Nu există lipitori magice care o să absoarbe grăsimea în timp ce stai tolănit pe canapea și savurezi clasicul Mac/KFC meniu. În schimb lipitorile o să te ajute să îți accelerezi semnificativ organismul, să îți cureți sistemul limfatic și să adopți un stil de viață echilibrat și activ. Cei mai renumiți specialiști ruși (Kamenev și Savinov ) au sute de astfel de cazuri cu rezultate sigure, dar nimic nu e posibil cum ziceam si mai sus atîta timp cît pacientul nu e dispus să facă ceva pentru el.

Indiferent de afecțiune, în acest trio, Pacient-Medic-Boală, depinde doar de pacient cu cine o să facă “coaliție“ și cine o să învingă. 

Lipitori.ro - Lipitori medicinale, tratamente, terapie
0