pixel

Hirudina depaseste in eficienta heparina

Publicat pe: iulie 8, 2019

Hirudina face parte din categoria substantelor obtinute in mod natural si greu de creat in laborator. Corpul tau o va asimila aproape instant si va actiona mai puternic decat bine cunoscuta heparina. Afla de ce hirudina este de cel putin 10 ori mai eficienta in fata heparinei.

Hirudina la duel cu heparina

    Hirudina este substanta activa cea mai cunoscuta din lipitorile medicinale, ce face parte din categoria anticoagulantelor. Oamenii de stiinta au izolat si studiat in laborator efectele hirudinei. Printre cele mai cunoscute personalitati ale medicinei ce s-au ocupat de observarea efectelor acesteia sunt: Jakobj si Markwardt F.

Au trecut mai bine de o suta de ani de cand este demonstrat ca hirudina are forta de a inhiba coagularea sangelui. 

    Acum hai sa aducem in prim-plan efectul heparinei. Heparina este un compus creat in laborator, un anticoagulant de tip fiziologic. Actiunea acesteia se exercita in vivo si in vitro si opreste coagularea. Acest proces are loc prin antagonizarea trombinei si factorului X, prin clarificarea plasmei lipemica si favorizeaza desfacerea chilomicronilor. 

    Prin comparatie, hirudina are actiune instanta in corp pentru ca nu exista metabolism si va fi eliminata in aceeasi forma. Heparina pe de alta parte este un medicament injectabil des utilizat in medicina traditionala care are nevoie de cofactori (compus ajutator care asista transformarile biochimice) pentru a avea efect in corp. 

Actiunea hiudinei in corpul uman

  Cazurile tratate in cabinetele de hirudoterapie demonstreaza actiunea benefica a hirudinei in tratarea unor afectiuni cardiovasculare precum ischemie, aritmie, ateroscleroza, infarct miocardic si altele.
De asemeni, hirudina este utila in tratarea trombilor, foarte periculosi pentru organism, care pot conduce catre  . Hirudina amelioreaza afectiunile sistemului endocrin, trateaza problemele hepatice si normalizeaza cantitatea de colesterol din sange. Lipitorile medicinale chiar de la primele sedinte de hirudoterapie reduc de 10 ori colesterolul din sange. Actiunea hirudinei se extinde si asupra unor afectiuni gastroenterologice, cauzate de probleme vasculare la nivelul stomacului, intestinului subtire si al intestinului gros.

3 efecte superioare ale hirudinei in fata heparinei

Spre deosebire de heparina, hirudina este actionata de peptidele si enzimele din sange. De altfel, este exclusiv selectiva pentru trombina si este eliminata in aceeasi forma in urina.
      Deoarece in componenta lipitorilor medicinale se afla hirudina, atat locul inciziei, cat si sangele ramane steril pentru aproximativ 48 de ore. Sa nu iti faci griji ca trebuie sa te dezinfectezi dupa ce ai utilizat o lipitoare. Cu siguranta nicio bacterie nu are sanse sa patrunda in zona incizata. Efectul antibacterian extinde aria de actiune a lipitorilor si hirudoterapia este eficace in tratarea infectiei cu Helicobacter.
Hirudina este o substanta regala care nu are doar o singura actiune in corp precum heparina. Reduce semnificativ inflamatiile din corp ce stau la baza dezvoltarii afectiunilor precum: atrita, artroza, epicondilita laterala, dureri de cap, picioare umflate si grele.
Citeste mai multe detalii despre actiunea hirudinei in corp din acest articol: Tratament lipitori: Efectele nebanuite ale hirudinei

Nota informativa: In majoritatea afectiunilor durata sedintelor este in general aceeasi, intre 8 si 13 sedinte si aplicam o data sau de 2 ori pe saptamana, intre 3-5 lipitori. Unele persoane reactioneaza mai bine la tratament si pot simti efecte pozitive inca dupa prima sedinta, altele dupa 2-4 sedinte. 

Lipitori.ro este promotorul medicinei complementare in Romania. Recomandarile noastre au o baza stiintifica, cazuistica reala si testata in cabinet, cat si prin intermediul colaboratorilor si terapeutilor antrenati sa reuseasca. 

Daca nu te afli in Bucuresti si nu poti gasi un cabinet in orasul tau, noi iti punem la dispozitie toate materialele necesare dobandirii unor cunostinte de baza. Astfl poti aplica hirudoterapia chiar in confortul si linistea casei tale.

Invitatia noastra este deschisa pentru a vedea si invata LIVE toate secretele introductive ale Hirudoterapiei. Te inscrii aici la singurul curs de Hirudoterapie din Romania: https://lipitori.ro/cursuri

Daca esti informat si pregatit, aici poti coamanda rapid lipitori medicinale: https://lipitori.ro/cumpara-lipitori/ sau la numarul ☎️0727.641.920cartphone-handsetbubble
0
    0
    Coșul Tău
    Coșul tău este golÎnpoi la magazin
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram