Cum se aplică lipitorile în operații plastice

Publicat pe: august 9, 2011

Lipitorile sînt organisme în formă de viermi cu lungime de pînă la 10 cm. Lipitorile au trei maxilare și trei sute de dinți cu care se atașează pe "victimă" pentru a se hrăni. Lipitorile sînt folosite în medicină pentru creșterea și îmbunătățirea circulației și pentru tratament accelerat. Ele elimină cheagurile de sînge adunate din locurile afectate sau operate care pun în pericol supraviețuirea țesuturilor. Tehnic, in SUA, FDA(Food and Drug Administration) clasifică lipitorile ca dispozitiv medical de unică folosință pentru că ele fac ca sîngele să curgă în loc să stagneze, cauzînd probleme.

 

leeches-003
Crearea căilor de scurgere a sîngelui poate fi extrem de dificil și chiar imposibil pentru chirurgi, în funcție de problemă. Drenarea sîngelui din zona afectată sau operată impune coprul să aducă și mai mult sînge pentru a prelua controlul, în acest fel asigurînd supraviețuirea țesuturilor. Lipitorile sînt folosite atunci cînd alte metode nu mai au nici un efect în chirurgie.

Cîte două sau trei lipitori sînt aplicate pacientului. Ele se detașează aproximativ după 40 de minute(însă sedința poate dura și mai mult). În timpul aplicării, lipitorile introduc în corp un anti-coagulant natural(numit Hirudina) pe lîngă multe alte substanțe și enzimi folositoare.

Operatii reconstructive si plastice

În operații de reconstrucție, lipitorile sînt foarte folositoare pentru reatașarea extremităților afectate și îmbunătățirea circulației în zone unde țesutul este reatașat. Vasele sanguine în cazuri de amputații sînt atît de afectate, încît este foarte greu de restabilit circulația. Lipitorile medicinale stimulează microcirculația și dau voie sîngelui să se "miște" din nou, dînd speranțe ca organul reatașat își va reveni. În timpul operațiilor plastice, dacă doctorul vede că țesutul moare datorită operației, aplicarea lipitorilor poate porni procesul de regenerare.

În cazul operațiilor de reconstrucție mamară după masectomie, lipitorile sînt folosite pentru a elimina sîngele venos care se poate acumula în abdomen. În acest gen de operații și nu numai, tratamentul cu lipitori este o alternativă viabilă pentru că o intervenție chirurgicală pentru a elimina sîngele stopat, poate aduce mai multe riscuri decît folosirea lipitorilor.

Siguranta

Lipitorile folosite în tratament nu sînt colectate din natura. Lipitorile sînt crescute în medii controlate și sînt strict urmărite de către autorități.

După aplicare, lipitorile se "distrug" sau se dau pacientului după ședință.


Textul a fost tradus din limba Engleza
Sursa: eHow.com

cartphone-handsetbubble
0
    0
    Coșul Tău
    Coșul tău este golÎnpoi la magazin
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram