Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/lipitori/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme-wordpress/src/MenuWalker.php on line 8

Aplicare pansament hirudo terapie

Aplicarea pansamentului după hirudo terapie

S-a desprins lipitoarea de pe corp la cabinet:

Partea superioara a corpului:

Stergem zona din jurul inciziei de sânge și transpirație pentru a se lipi leocoplastul mai bine de piele.

Se rup/taie 2 bucati de 6 sau 7 cm de leocoplast (pânza sau mătase), apoi folosind 2 dischete demachiante simple (fără aloe vera sau alte adaosuri), împăturite pe jumătate de două ori se aplică cu presiune pe incizie. Apoi aplicăm, în formă de cruce, cele două bucăți de leocoplast cu presiune continuă deasupra dischetelor demachiante.

Pasul 1Pasul 2Pasul 3Pasul 4Pasul 5

*Acasă se respectă aceeași pași ca și la cabinet când aplicăm lipitori

Partea inferioară a corpului (la cabinet):

Ștergem zona din jurul inciziei de sânge și transpirație

Se rupe/taie o bucată de leucoplast, se pune pe incizie 2 sau 3 dischete cu o bucată de leucoplast fără presiune. Nu punem niciodata presiune pe inciziile la picioare(extremitați). Folosim 1-2 bucăți de servețele dense de bucătărie cu care acoperim incizia și dischetele, apoi înfășurăm totul intr-o folie de împachetare. Acest procedeu are rol protectiv și nu este de lungă durată, doar până ajungeți acasă. Cand ajungeți acasă, înlăturați folia, servețelele și dischetele, curățați zona cu puțină apă rece încercând să evitați inciziile pe cât posibil. Vă puneți în pat, aplicați câteva dischete demachiante pe incizii, la liber fără leucoplast și lăsați rănile(inciziile) să sângereze timp de 2-3 ore schimbând dischetele ori de câte ori este nevoie.

Aplicarea pansamentului pe partea inferioara a corpului la domiciliu:  

După ce lipitorile se desprind și le punem intr-o sticla/borcan – ștergem zona bine de sânge și punem câteva dischete fără presiune sau leocoplast și timp de câteva ore lăsăm să sângereze schimbând dischetele dacă este nevoie.

În caz de venesecție din cauza lipitorilor ( de obicei se întâmplă mai mult acasă ) nu se aplică presiune pe incizie, nu dăm cu unguent de nici un fel, punem dischete și asteptăm să se oprească de la sine.

Cel mai important nu ne panicam! Important de reținut că inciziile pot sângera până la 36-48 ore.

Pentru față vom folosi lipitori mici ( 0,3g-0,9g) pentru a nu lăsa urme prea vizibile.

Vom folosi aceleași metode de pansare ca la partea superioară a corpului.

OBSERVAȚII:

Datorită hirudinei (care este cel mai puternic anticoagulant natural ) incizia v-a sângera de la 8h pana la 36h, cantitativ o să pierdeți între 70-90 ml de sânge.

Zona este antiseptică timp de 24h din cauza vibrațiilor provocate de lipitori și nu exista riscul de infecție.

Va apărea o senzație de mâncărime pe care încercăm pe cât posibil să o ignoram și cel mai important să nu ne scărpinăm pentru a evita traumarea pielii, astfel evitând infectarea zonei de incizie.

În caz că apare un proces de tip inflamator, înroșire, umflare, duritate și durere la palpare în zona de incizie, se va renunța la hrana solidă pentru cateva zile (3-5) și se va bea doar suc de mere și apă plus clisma. Acest regim are rol de a micșora simtomatica reacției. Posibil să apară echimoze (vânătăi) în jurul inciziei produse de lipitori – indică fragilitate vasculară și în 3-5 zile aceste reacții dispar fără urmă și nu este nevoie de medicamentație.

Vom unge cu iod, betadina, spirt, doar cand incizia se va închide și NU MAI SANGEREAZA (apx 24h)

Nu se pune iod pe tamponaș apoi pe incizie, riscam să ardem pielea.

Cu iod se dă în formă de plasa (pătrat ) în jurul inciziei și nu în cantități mari.

OBS 2:  INDIFERENT DE REACȚIE, ÎNAINTE DE A INTRA ÎN PANICĂ, CONSULTAȚI UN SPECIALIST ÎN HIRUDOTERAPIE

Lipitori.ro - Lipitori medicinale, tratamente, terapie
0